Svet-Stranek.cz
Pandinus Imperator

Jak chovat štíry v zajetí.:Osobní stránka na adrese: stiri.stranky1.cz

Jak chovat štíry v zajetí.

Pandinus Imperator je pro veřejnost atraktivní svou velikostí a velmi nízkou toxicitou.

Pandinus Imperator

Pandinus Imperator žije ve skupinách a na to je třeba myslet již od počátku. Je třeba tomu přizpůsobit velikost terária. Z vlastní zkušenosti můžu doporučit skupinu minimálně sedmi jedinců v teráriu o rozměrech cca 120x70x45. Ačkoliv to nezní moc hezky, není příliš pravděpodobné že se Vám podaří odchovat celou skupinu i na to je třeba bohužel myslet. Důvodů může být celá řada je třeba dbát na dostatečnou vlhkost, teplota by měla být téměř stabilních 24°C. Důležité je pravidelné krmení hlavně v době kdy jsou již někteří jedinci po svlékání a jiné to teprve čeká, v tu dobu jsou rozdíly mezi samci a samicemi tak zásadní,že může při nedostatku potravy dojít k nehodě při lovu.Na druhou stranu i cvrček může štíra při svlékání smrtelně zranit. Je třeba krmit jen tak aby v teráriu potrava nezůstávala příliš dlouho. Pandinus Imperator žije ve skupinach jednotlivec nepřežije!
Doufám,že jsem Vás neodradil od chovu těchto úžasných tvorečků protože pokud se jim budete malinko věnovat tak Vás obmění úžasnou každodenní podívanou na jejich život.
Terárium: Jako podklad doporučuji kokosovou drť je třeba vytvořit vrstvu 5 až 10cm.V žádném případě nepoužívejte hrabanku z lesa nebo něco tomu podobného! Téměř jistě i do terária zavlečete nějaké parazity, houby, plísně... kterým se v takové půdě dobře daří. Pokud použijete jako materiál pro úkryty suchou kůru myslete na to že je třeba jí oddělit od vlhkého podkladu třeba kmeny aby jste zabránili plísním. Pokud chcete do terária instalovat živé rostliny je třeba zvolit nejedovaté druhy například Scindapsus nebo Fikus které nejsou zvlášť atraktivní pro cvrčky a sarančata a pokud je přece ochutnají nic vážného se nestane. Rostliny do terária umísťujeme v květináčích a miskou aby jsme omezili při zalévání přesun živin do lignocelu.
Voda: je u tohoto druhu velmi důležitá. Pandinus Imperator není, ani tak dobrý plavec za to je skvělí potápěč. Nádrž na vodu by měla být minimálně tak velká aby se do ní štír pohodlně vešel. Hloubka a tvar nádrže je dán velikostí chovaných štírů je bezpodmínečně nutné, aby mohli pohodlně vylézt na souš, ale zároveň musí být dostatečná hloubka aby se celí mohli ponořit do vody. Zbavují se tak parazitů a pokud k tomu dostanou příležitost budou se koupat denně. Pro dospělé štíry Pandinus Imperator doporučuji hloubku kolem 4,5cm a nějakou cirkulaci vody já jsem pro tento účel použil vzduch. motorek a provrtaný kámen na vytvoření miniaturní fontánky. Funguje to skvěle a štíry to nijak neruší.




reklama:
http://www.prodejstribrnychsperku.cz/
http://www.stribrnysperk.cz/
http://www.stiri.huu.cz/
.
návštěvníků stránky
celkem17 604
tento týden26
dnes5